Twój koszyk:

Koszyk jest pusty

Szukaj:

Krem z białej czekolady z octem bals. Due Vittorie GOLD

Zaskocz rodzinę, prostym i wyśmienitym deserem !

Krem z białej czekolady z octem balsamicznym N.1 we włoszech „DUE VITTORIE GOLD IGP”

Czas przygotowania: ok. 15 min

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • biała czekolada,
  • gorzka czekolada,
  • oliwa z oliwek,
  • 3 jajka,
  • cukier,
  • śmietanka,
  • owoce leśne,
  • ocet balsamiczny Gold. Kup teraz!

Białą czekoladę połamać na kawałki i włożyć do garnka. Powoli ją stopić na małym ogniu, aby jej nie przypalić. Do wciąż ciepłej czekolady wlać, jednocześnie ją mieszając, oliwę z oliwek (polecamy sycylijską oliwę Moresco). Następnie wbić całe jajka do osobnej miski i zmiksować mikserem. Podczas miksowania stopniowo dosypuj cukier do jajek i miksuj jajka tak długo, aż otrzymasz jednorodny krem. W trzeciej misce należy spienić mikserem śmietanę, dodać ją do wcześniej otrzymanego kremu i wymieszać. Ostatnim etapem jest dodanie przygotowanej białej czekolady do kremu i ponowne wymieszanie, do otrzymania jednorodnego w kolorze i konsystencji pysznego kremu. Po przelaniu go do pucharków, udekorować wiórami gorzkiej czekolady, wybranym owocem, np. polską porzeczką i octem balsamicznym Due Vittorie Gold. Wrażenia smakowe gwarantowane!