Twój koszyk:

Koszyk jest pusty

Szukaj:

Sermeo Espresso

SERMEO espresso to lokalna palarnia kawy usytuowana w okolicach wulkanu Etna, a dokładniej w Nicolosi, malowniczym miasteczku zwanym "drzwiami Etny". Gdy palone są wysokiej jakości ziarna z różnych stron świata, zapach dociera do każdego zakątka miasteczka pobudzając zmysły nie tylko miejscowych ale również licznych turystów. Jeśli byłeś/aś na Sycylii na pewno była okazja degustowania kawy w kawiarniach z prowincji Katanii (Catania). 



HISTORIA

Antonio, właściciel firmy, kontynuuje sycylijską tradycję palenia kawy, której kultura sięga dawnych czasów... aż do dziś, gdy espresso to zawsze dobra okazja by spotkać się z bliskimi albo poznać nowych ludzi.

W trosce o najwyższą jakość finalnego produktu, kawy SERMEO cechują się wspaniałym smakiem pozbawiony kwasowości oraz czekoladowym posmakiem, który pozostaje na długo na podniebieniu, co zawdzięcza łagodnemu procesowi palenia ziaren, oddzielny dla poszczególnych odmian kawy. Jest to zdecydowanie najdroższy proces palenia ziaren, ale jedyny, który pozwoli wydobyć z każdego gatunku, wszystkie charakterystyki smakowe i zapachowe. 



Ciekawostką jest fakt, iż kawy SERMEO na Polski rynek są nieco łagodniej wypalane, ze względu na inny klimat panujący w tej części Europy. Wszystko to żeby oddać Państwu kawę, która będzie smakowała tak samo jak wypita prosto z Sycylijskiej kawiarni.