SAPIO - Compagnia Olearia Italiana.
Jakość od 80 lat.
Marka oliwy Sapio ma starożytną historię, jest ceniona i rozpoznawalna w całej Apulli.
Już od ponad 80 lat wybierają najlepszej jakości odmiany oliwek z całej Apulii, które trafiają do ich oliwiarni w Bari, gdzie zajmują się każdym procesem przygotowywania i produkcji, dzięki czemu przekształcają oliwki w wysublimowaną, wysokiej jakości oliwę o niepowtarzalnym smaku.

Compagnia Olearia Italiana stawia sobie za cel ochronę zasobów naturalnych, jaki i również krajobrazu i kultury, które charakteryzują obszary podmokłe Rezerwatu Przyrody Torre Guaceto, na których rosną ogromne ilości tysiącletnich drzew oliwnych. Sapio ceni lokalnych plantatorów oliwek oraz pielęgnuje ich działalność rolniczą. Podczas wytwarzania oliwy z oliwek firma korzysta z szerokiej gammy oliwek z całego terytorium Apulii, takich jak Cellina di Nardò, Coratina (jedna z najstarszych i najdłużej żyjących oliwek apulijskich), Frantoio, Leccino i Ogliarola Barese (odmiana apulijska).

Wybieramy najlepsze oliwki.
Jakość produkowanej przez nas oliwy jest gwarantowana poprzez uważne śledzenie wszystkich etapów łańcucha produkcyjnego, który rozpoczyna się od wyboru surowca: oliwek. Weryfikujemy brak obcych surowców niezwiązanych z tymi zadeklarowanymi i zanieczyszczeń, zapewniamy, że wybrane oliwki są oryginalne, dzięki czemu produkt końcowy jest produktem czystym, nie zanieczyszczonym przez czynniki zewnętrzne.